Implicaţi deopotrivă în modernizarea societăţii, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi compania Cisco sunt semnatarii unui Memorandum de colaborare care stă la baza dezvoltării active a parteneriatului. Având ca obiectiv comun educarea elevilor prin tehnologie, acţiunile celor doi parteneri s-au concretizat în cursuri oferite de Cisco în curriculumul obligatoriu din învăţământul profesional şi tehnic, o platformă destinată elevilor şi profesorilor, o reţea activă de profesori de informatică certificaţi pentru a preda IT Essentials 1 şi 2, Academii Locale Cisco  autorizate să ofere cursuri în cadrul programului Cisco Networking Academy,precum şi un  curs opţional de Administrarea calculatoarelor şi a reţelelor, pus la dispoziţia liceelor din toată ţara.      

Colaborarea ia o nouă dimensiune în acest an, prin organizarea unei conferinţe internaţionale la care participă factori de decizie în educaţie la  nivel central şi judeţean, experţi în educaţie atât din România, cât şi din străinătate, precum şi profesori de informatică din ţară.

Ne propunem o sesiune în care să prezentăm educaţia secolului XXI ca un mediu cu facilităţi moderne şi eficiente de predare şi învăţare, în care orice persoană să aibă acces la resurse educaţionale, un mediu viu fără bariere de timp sau spaţiu. Toate acestea pot fi posibile cu ajutorul tehnologiei actuale, capabilă să susţină educaţia modernă, colaborarea între profesori, elevi şi comunitate, îmbunătăţirea metodelor de instruire şi creşterea performanţelor educaţionale.

Avem onoarea să vă invităm, în data de 10 martie 2011, la evenimentul „Tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor – Instrumente colaborative pentru educaţia secolului XXI”, desfăşurată sub patronajul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Conferinţa va avea loc în Aula Mare a Bibliotecii Centrale Universitare Bucureşti (Str. Boteanu, nr.1, sector 1). În cele ce urmează vă prezentăm agenda conferinţei:


Agenda evenimentului:

  09:30 – 10:00

  Înregistrarea participanţilor 

  10:00 – 10:15

  Cuvânt de deschidere

  Dl. Daniel-Petru Funeriu,  Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului 

  10:15 – 10:45

  Strategia tehnologiei informaţiei şi comunicaţiei în educaţie

  Piotr Pluta, Director pentru Sectorul Public, Cisco Emerging Markets

  John Connell, Business Development Manager, Expert Educaţie, Cisco UK

  12:45 – 13:30

  Demo: Educaţie fără graniţe

Pentru mai multe informaţii, Dorin Pena, Account Manager pentru Sectorul Public şi Nicolai Sandu, Director Regional Cisco Networking Academy vă stau la dispoziţie la adresele de emai Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.telefon 0722555805, 0722241121.

Vă rugăm să confirmaţi participarea până la data de 4 martie 2011.

Pentru inscriere puteti folosi acest formular

Vă aşteptăm!